Taloushallinto

7 vinkkiä sinulle, taloushallinnon ammattilainen: näitä projektitaitoja tarvitset

08.11.2017 3 min lukuaika

Muutoshankkeet ovat yrityselämän arkea, ja projektiosaamisen ja -johtamisen merkitys korostuu myös taloushallinnon tehtävissä. Kun kiinnität huomiota näihin ominaisuuksiin, löydät itsestäsi sisäisen projektipäällikön!

1. Liiketoimintaosaaminen

Tunne oma toimialasi ja yrityksesi ja selvitä, miten projektiisi liittyvä prosessi tai prosessit yrityksessä nykyisellään hoidetaan.

2. Johtajuustaito

Projektin onnistuminen vaatii ammattitaitoista johtamista. Kokoa oikeat ihmiset yhteen, ole läsnä ja vakuuta muut osaamisestasi. Pidä langat käsissäsi. Pyri pysymään aikataulussa.

3. Tekniset taidot

Ammattimaisessa projektijohtamisessa tarvitaan vahvaa teknistä osaamista, kuten Gantt-kaavioiden ja riskienhallintasuunnitelmien hallintaa. Valjasta käyttöösi uusin tekniikka. Joskus PowerPointin ja Excelin hallinta riittää.

Projektipäällikkö Elina Glad neuvoo, millä keinoin projekti pysyy hallinnassa.Taloushallinnon ammattilainen tarvitsee tänä päivänä liiketoimintaosaamisen ja projektijohtamisen taitoja.

4. Organisointi- ja ongelmanratkaisukyky

Tunne oman yrityksesi osaajat ja opi delegoimaan. Jokaisessa projektissa tulee vastaan yllätyksiä, joten varaudu ratkaisemaan ongelmia nopeasti.

5. Vuorovaikutus- ja viestintätaidot

Ihmistuntemus, taito johtaa keskustelua ja viedä asioista aktiivisesti eteenpäin ovat hyviä ominaisuuksia: ehdota etenemisteitä ja ratkaisuja sen sijaan, että kyselet niitä muilta. Huolehdi, että kaikki sidosryhmät tietävät koko ajan, missä mennään.

6. Halu jatkuvaan opiskeluun

Aiempien projektien läpiviennit tuovat varmuutta, samoin omaehtoinen opiskelu ja tietojen päivittäminen.

7. Verkostoitumishalukkuus

Verkostoidu ja ole kiinnostunut, miten projektit on muualla hoidettu.

Lähteet: projektipäällikkö Elina Glad Lowellilta sekä yliopettaja Teppo Neuvonen Turun ammattikorkeakoulusta.

8.11.2017
Teksti Maiju Junko
Kuva Suvi Elo
Lowell

Lowell

Lowell Suomi Oy on luotonhallinnan palveluyritys ja suomalaisyritysten kokenut kumppani luottopäätöksenteossa, laskutuksessa ja perinnässä. Lue lisää palveluista.

johtaminen taloushallinto liiketoiminta taloushallinnon projektit taloushallinnon projektijohtaminen