– Toimitusjohtajana pidän huolta siitä, että kaikilla muilla Lindorffilaisilla on hyvä olla ja he voivat tehdä omia tehtäviään. Lisäksi huolehdin myös siitä, että meidän asiakkaamme ovat tyytyväisiä ja haluavat ostaa meiltä lisää palveluja.
Jo 700 nuorta Lindorffista
Lindorff on mukana 6-luokkalaisille järjestettävässä Yrityskylä-oppimisympäristössä Espoossa ja Varsinais-Suomessa. Yrityskyliin on rakennettu parinkymmenen yrityksen ja julkisen palvelun toimitilat. Päivän aikana oppilaat ovat töissä, saavat palkkaa ja toimivat kuluttajina. Tätä kautta he pääsevät tutustumaan työelämään ja kansalaisen rooliin.
Viime lukuvuonna Espoon ja Turun Yrityskylissä on käynyt yhteensä noin 10 000 kuudesluokkalaista – ja 700 heistä on ollut Lindorffin toimistoissa töissä.
Palautteen perusteella Lindorff on ollut erittäin suosittu työpaikka. Reskontranhoitajan, myyjän, asiakasneuvojan, laskutusasiantuntijan ja toimitusjohtajan tehtävissä koululaiset oppivat tärkeitä asioita: mitä on yritysten välinen kauppa, mikä on lasku, mitä laskulla tehdään ja miksi laskut kannattaa maksaa.
Lindorffin toimitusjohtaja Tuija Keronen pääsi Yrityskylä-toimitusjohtaja Luukaksen tenttiin.
Pitääkö maksaa ajallaan?
Eniten Luukasta tuntui mietityttävän laskujen maksaminen – tai maksamatta jättäminen. Yksi kysymys koski sitä, miksi laskut kannattaa maksaa ajoissa.
– Tärkeintä oikeastaan on se, että kun on tilanne, että ei olekaan rahaa maksaa laskua, niin osaa toimia. Silloin ei pitäisi laittaa laskua piiloon tai yrittää unohtaa sitä, vaan yrittää sopia vaikkapa maksamisesta erissä. Tässä kannattaa itse olla aktiivinen, painotti Tuija.
Päivän mittaan oppilaat pääsivät itsekin huolehtimaan laskuliikenteestä. Uudet kuudesluokkalaiset pääsevät hommiin pikapuoliin, sillä toimintapäivät Yrityskylissä käynnistyvät taas syyskuussa.